Wednesday, May 30, 2012

MBFM/MAG1C@ HARI KE-4, PERASMIAN HARI BELIA NEGARA 2012...

Hari ke-4 Perasmian Hari BElia Negara 2012, dirasmikan oleh YAB Perdana Menteri Malaysia, Dato' Sri Mohd Najib Tun Abdul Razak, Perdana Menteri Malaysia pada 26 Mei 2012. Karnival yang diadakan secara besar-besaran yang bermula pada 23 sehingga 27 Mei 2012 dimeriahkan dengan pelbagai aktiviti dan persembahan yang melibatkan golongan belia. Pada tahun ini buat kali pertama nya MBFM bersama MAG1C mengambil bahagian dalam Hari Belia Negara dengan membawa pendekatan Belia Melalui Sukan permotoran Dan Latihan Kemahiran Vokasional.
Karnival terbesar itu dibahagikan kepada 38 segmen seperti Himpunan Jutaan Belia, Modal Insan, Y-Avenue, My Hobby, Fit & Active, Fast & Furious, Sport Pavilion, Karnival Titian Cinta, Celebrity Planet, Jom Heboh, International Youth, Youth Tourism, World Youth Jazz Festival, dan banyak lagi.
Pada tahun ini buat kali pertama nya MBFM bersama MAG1C mengambil bahagian dalam Hari Belia Negara dengan membawa pendekatan Belia Melalui Sukan permotoran Dan Latihan Kemahiran Vokasional. Memberi pendedahan kepada belia bertapa penting nya menguasai sesuatu kemahiran dan secara tidak lansung boleh menjana pendapatan individu dan menjana ekonomi negara...
No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...